Ce este hepatita virală

Atunci când medicii vorbesc de hepatită virală, o fac referindu-se la hepatita cauzată de un virus care în primul rând atacă ficatul. Există mai multe virusuri hepatita; acestea au fost numit tipuri A, B, C, D, E şi G. Cunoştinţele despre virușii hepatitici cresc și este probabil ca această listă alfabetică să devină mai lungă. Cele mai frecvente virusuri sunt tipurile de hepatita A, B şi C.

Oamenii care prezintă cel mai mare risc de dezvoltare a hepatitei virale sunt lucrători în domeniul profesiilor de îngrijire a sănătăţii, persoanele cu parteneri sexuali multipli, utilizatorii de droguri intravenoase, şi hemofilicii care primesc de sânge. Transfuziile de sânge, reprezintau un mijloc comun de răspândire a hepatitei virale, dar acum foarte rar cauzează hepatită.

Hepatita virală este în general considerată a fi întâlnită de zece ori mai frecvent în rândul celor cu venituri modeste sau cu educție deficitară. Aproximativ o treime din toate cazurile de hepatită provin din surse necunoscute sau neidentificabile. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să fie într-un grup de risc ridicat, în scopul de a fi infectat cu un virus hepatitic.